top of page

Valparna besiktade med OK i baken :-)

Så duktiga de var, efter en stund av bus och koll hos veterinärn så slocknade hela gänget. Fina valpar sa hon! De är nu alltså leveransklara och vill gärna ha en egen familj. Valparna har nu lämnat valprummet och lever nu livet i köket till största delen. Den sociala biten blir också därmed större och de vänjer sig vid alla ljuden därifrån. Nyfikna och pigga är de.

Har städat ur valprummet och iordningställt det till Cookie, för nu flyttar hon och jag in där. Dags att börja tempa henne, vilket man gör för att se när det börjar dra ihop sig för valpning. När tempen sjunker med ca 1 grad så börjar tiken förbereda sig (öppningsstadiet) och när tempen övergår till det normala så är det dags :-) nervöst och spännande.

Cookie mattes lilla "tjockekaka" är nu inne i sista veckan och spänningen stiger. .

Enl skk valpningsboken sker detta 9e och sista veckan: Valparna är mellan 16.18 cm långa när de föds. De är ordentligt behårade och ögonen är slutna. Så gott som hela skelettet är nu förbenat.

I dag hoppas jag på en fin bild av den blivande mamman.

Återkommer snart igen. Kram alla!

Featured Posts
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Recent Posts
Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page