top of page

Några hektiska dagar

Har vi haft, här händer ganska mycket just nu. Inte bara runt valparna.. Haft kärt besök av Sandra och Sebbe från Göteborg. Älskade unge vad jag saknar henne så fort de stängt dörren efter sig...

Men nu till valplådan oj vad de har börjat knata runt och leka lite med varandra. Mamma är dock bäst. Hon bjuder på så god mat, och tvättar och putsat. I morgon är de 3 veckor och de ska få smaka riktig mat för första gången. Vi brukar börja med något som heter valpmousse sen succesivt blanda i vanligt valpfoder. Det brukar vara uppskattat.

Namnen är nu registrerade på hundata.se om ni är nyfikna.

Ska be Oliwia hjälpa mig med lite bilder sen får vi hoppas att jag lyckas få in några här....

Vad det gäller Pepsie så kan jag uttrycka mig som så att när vi väl fått reda på att hon var dräktig så släppte hon ut magen :-) poff tjock på bara ett par dagar.

Hon har gått 5 veckor och är nu inne i 6e veckan och nu har följande hänt enl valpningsboken:

V 5 Embryot liknar nu en hund och kallas foster. Ett beaglefoster som är 35 dagar gammalt är ca 35 mm långt. Fostren har utvecklade ögonlock som täcker ögonen och ytteröron som täcker öronöppningen. man kan också avgöra könstillhörigheten. Förbening sker av bröstben, bogblad och revben. Fosterblåsorna har nu blivit så stora att de fyller ut hela livmodernså att denna får ett mer jämntjockt utseende.

V 6 Fostren är nu ca 7 cm långa och man kan se att delar av rörbenen har börjat att förbenas. Päls börjar växa runt dag 45.

Nu börjar det bli spännande och de där vanliga frågorna kommer i huvudet...

Hur många valpar? Vilken könsfördelning blir det? När tänker de titta ut???

Spännande!!!!

Kramar till er alla där ute som är med oss!

Featured Posts
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Recent Posts
Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page